Det hade varit en dröm att kunna livnära sig på att blogga. För att det skall vara möjligt måste man förstås lägga ner mycket tid på bloggen. Det gäller att ta bra bilder som man kan publicera, och att man har en tydlig stil på bloggen. Det är exempelvis bra att fundera på vad man vill skriva om och om man vill att bloggen skall handla om något speciellt. Ju tydligare man kan vara kring vad bloggen handlar om desto fler potentiella läsare kommer man nå ut till. Så länge man sköter sina kort rätt och är beredd att till en början skriva utan att tjäna pengar finns det ingenting som säger att man inte kan få en inkomst genom sin blogg.

Hur mycket kan man tjäna på sin blogg?

När man skall tjäna pengar på sin blogg finns det många faktorer som avgör hur stora ens inkomster kan bli. Ser man på de allra största bloggarna är det rätt enkelt att förstå att de tjänar miljoner. Det har de dock inte gjort från första början utan den stora mängd tid och energi de lagt ner på sin blogg som sedan fått inkomsterna att växa. Ett sätt att tjäna pengar på bloggen är att skriva sponsrade inlägg. Det går ut på att butiker eller andra företag betalar en för att man skall skriva om deras tjänster. Där är en tumregel att ju fler läsare man har, desto mer betalt kan man också få. Man kan antingen själv välja att kontakta företag för att fråga om de vill att man skall skriva om dem, eller vänta på att de tar kontakt med en. Kom ihåg att företagen vill nå ut till nya kunder genom din blogg, och du måste därför ha en väletablerad blogg till att börja med.

Hitta aktörer att samarbeta med

För att tjäna pengar på bloggen kan man sälja annonsplatser, förutsatt att den inte ligger på en portal där det inte är tillåtet. Det går till så att ett företag köper en yta av bloggen där de har en annons, och betalar dig för platsen. Som bloggare kan det också vara bra att visa sig i större sammanhang där det kan finnas potentiella samarbetspartners. Det kan vara bra att gå på event som rör samma teman som bloggen gör. Där kan man knyta kontakter med andra företagare, och kanske vill de i framtiden samarbeta med dig. Vill man satsa riktigt stort kan man vända sig till Hpguiden.se för att få hjälp inför högskoleprovet, och sedan kan man söka till en utbildning inom marknadsföring. Med en sådan i bagaget blir det mycket lättare att veta hur man skall tjäna pengar på sin blogg.