En sak som många bloggare kämpar med är att hitta en nisch inom sitt ämne som är relativt unikt, för att slippa konkurrera med andra bloggar som skriver om samma sak. Om man är intresserad av jakt har man dock den fördelen att jakt redan är ett ovanligt tema, vilket betyder att man inte behöver avgränsa bloggens ämne lika mycket – man kan skriva allmänt om jakt och ändå vara i minoritet i bloggosfären.

Vad skriver man då om på en jaktblogg? Precis som på en reseblogg är läsarna sannolikt intresserade av att läsa om de jaktturer man företar sig, och vad resultatet av dem blev – vilket byte fick man, vilka metoder använde man sig av och vad skulle man i efterhand ha gjort annorlunda? Allt detta är sådant som är av intresse för andra jägare, som både kan lära sig av ens erfarenheter och stilla sin längtan efter jaktens naturupplevelse genom att läsa om andras upplevelser. Bilder är självklart ett måste, så man får se till att förutom jaktutrustningen ta med sig en kamera på jaktturerna.

En jaktblogg kan dock handla om så mycket mer än bara ens senaste jaktturer. Mellan varven, och under de delar av året då det inte är jaktsäsong, kan man till exempel tipsa sina läsare om produkter och hjälpmedel som man använder sig av när man jagar. Man kan också förklara hur vissa teknologiska hjälpmedel inom jakt fungerar, som en åtelkamera. Kort sagt allt i ens eget liv som är relaterat till ens jaktintresse är sannolikt intressant även för ens läsare.