Det är inte ovanligt att lida av torr och irriterad hy. Faktum är att det är många som lider av en rad olika hudproblem – helt i onödan. Men med en ansiktskräm kommer man långt och just därför bör du läsa vidare i den här artikeln för att få reda på ansiktskrämens betydelse för ditt välbefinnande.

Bristen på fukt är roten till allt ont

Huden har ett naturligt skydd mot uttorkning, närmare bestämt talgkörtlarna. Deras uppgift är att återfukta huden med talg, en olja som kroppen producerar i hårsäckarna. Talgoljan ska smörja håret på kroppen och återfukta huden samtidigt. Men det är väldigt lätt att huden producerar antingen för mycket eller för lite talg och behöver därför lite hjälp på traven.

En stor del av alla hudproblem som många lider av beror på en talgproduktion i obalans. För mycket talg ger en oljig och fet hy och för lite talg ger en torr, kliande och stram hud. Dessutom kan man ha en så kallad “blandhy” där både torr och oljig hy förekommer samtidigt. Gemensamt för de flesta hudproblem är dock bristen på fukt då vardaglig rengöring torkar ut huden. Både tvålar och kalkrikt vatten bidrar till att torka ut huden. Därför behöver alla, oavsett ålder och kön, en ansiktskräm till vardags. En bra ansiktskräm återfuktar på ett sätt som tillför huden rätt mängd fukt och fett och återställer hudens fuktbalans. Då undviker man att drabbas av alla hudproblem som en törstande hud medför.

Det bästa sättet att ge huden det den behöver är dock genom att applicera produkterna i rätt ordning. Huden behöver både fukt och fett för att må bra och att applicera produkterna var för sig ger bättre resultat. Applicera först ett fuktgivande gel eller serum och sedan en kräm eller olja. Då kan huden lättare ta vara på ingredienserna och du kommer uppleva ett ökat välbefinnande.