Att rida är väldigt populärt, kanske främst bland unga tjejer. Det är ju dessutom så att det främst är unga tjejer som läser bloggar, och de som rider kommer antagligen automatiskt söka sig till bloggar som handlar om just ridning. Har du själv en hästblogg och önskar återkommande, trogna läsare så finns det några tips för hur du kan lyckas på bästa sätt.

Fota dina hästar

Folk som vill läsa hästbloggar vill naturligtvis också se dina hästar. Hästar är verkligen majestätiska djur och gör sig otroligt bra på bild, så det är ju bara ett plus. Ut och fota dina hästar i hagen eller ta med kameran när du är ute och rider.

Informera om hur det är att ha häst

Du kan berätta hur det kom sig att du skaffade häst och hur mycket mer arbete det antagligen var än vad du från början trodde. Tala om hur en dag i stallet ser ut, vad du gör för att du måste och vad du gör för att det är roligt. Skriv om hur du rider och vad dina hästar gillar extra mycket. Ta med för- och nackdelar med att ha häst.

Berätta om olika raser

Varför valde du just de hästar som du valde? Vad är skillnaden på olika hästar? Vad använder du dina till? För de som funderar på att skaffa häst är detta väldigt matnyttig information och kanske hittar flera av dem till just din blogg?

Dela med dig av tävlingar ni är med på

Om du tävlar med din häst, oavsett gren, bör du givetvis skriva om det på din blogg. Andra som tävlar, eller funderar på att börja, kommer då att hitta till din blogg och tycka att den är intressant.