Alla äter, och därför är alla mer eller mindre intresserad av mat. Därför kan en matblogg ha goda förutsättningar att bli hittad och omtyckt. Några tips om hur man kan gå till väga för att hjälpa bloggen på traven kommer här.

Recept

Vad vore en matblogg utan recept? En dålig matblogg, givetvis. Dela med dig av recepten som funnits inom familjen i åratal och dela andras recept som blivit nya favoriter hemma hos er. Skriv ner recept som barnen tycker om, recept som passar för den hetsiga vardagen och lyxigare recept som gör sig bra en lördagskväll.

Fota maten

Det kan vara svårt att få snygga bilder på mat, men lyckas man så är det verkligen värt det eftersom vi faktiskt äter med ögat också. Ser maten god ut är chansen större att folk vill pröva receptet, och troligen kommer de att kolla vidare på din blogg efter fler goda och vackra recept och tips.

Tipsa om smaker som passar bra ihop

De flesta har ingen större koll på vilka smaker som går bra ihop. Många av oss vräker ner kryddor i grytan på måfå och hoppas på det bästa. Tipsa om vad som faktiskt passar ihop.