Inredning är något som har varit populärt i alla tider, och trenderna förändras ständigt. Ena dagen ska det vara vitt överallt och andra ska det vara mörka träfärger. Rätt vad det är anses det snyggt att plocka in de rostiga stegarna från uthusen och plötsligt ska allt vara svartvitt och blänkande. Oavsett vilken inredningsstil som är din favorit kan du få många läsare till din blogg genom att följa några enkla tips.

Fota ditt hem

Om du skriver om inredning vill läsarna naturligtvis se hur du själv har det på den fronten. Förslagsvis väljer du att fota ditt hem när ljuset är bra och när hemmet är rent. Alla fattar att ingen orkar ha det snyggt och prydligt tjugofyra timmar om dygnet, men ett diskberg stör lite grann när man vill se de nya, snygga skåpluckorna i köket.

DIY – Gör det själv

Förkortningen DIY står för “Do It Yourself” och är något som blivit väldigt trendigt när det gäller just inredning. Det betyder att man helt enkelt fixar inredningsdetaljerna själv. Ett tag var det populärt att bygga soffbord av lastpallar, till exempel. Många gör egna sänggavlar av material de fastnat för, och det är förvånansvärt enkelt att måla om gamla möbler. Allt sådant är intressant att läsa om i inredningsbloggar, och naturligtvis vill läsarna också se bilder. Vill du så kan du med fördel även berätta hur du gått till väga, så att läsarna kan göra samma sak om de känner för det.

Före- och efterbilder

Ska du måla farmors gamla skänk? Visa då före- och efterbilder. Gör samma sak när du byter gardiner eller möblerar om. Oavsett vad det handlar om är det riktigt häftigt att se hur något har förvandlats och blivit som nytt.

Engagera läsarna

Kanske står du i valet och kvalet angående vilken färg du ska måla sovrumsväggarna i? Eller vet du inte vilken köksmöbel du ska välja? Engagera dina läsare och låt dem rösta om sådana saker. Då känner de sig delaktiga samtidigt som du får fler kommentarer. Det behöver inte handla om något så omvälvande som byte av färg på väggarna. Det kan lika gärna handla om vilka gardiner som passar bäst i vardagsrummet eller vilken tavla ni ska hänga upp i köket. Oavsett så kommer läsarna att vilja vädra sina åsikter.