En skönhetsblogg är vad det låter som; en blogg om skönhet. Här handlar det om till exempel smink, kläder, hår och naglar. Det finns många skönhetsbloggar på internet vilket betyder att konkurrensen är stor, men eftersom det är många som intresserar sig för ämnet är chanserna goda att lyckas bra med sin skönhetsblogg. Här följer några tips om hur just du kan göra för att få en framgångsrik skönhetsblogg.

Fota!

Foton är viktigt i de allra flesta bloggar, men när det kommer till skönhetsbloggar är det kanske extra viktigt. Man vill ju se skönheten, om man säger så. Man vill få se de nya jeansen, mascaran som bloggaren tipsar om och resultatet efter frisörbesöket.

Lägg ut dagens outfit

Att lägga ut dagens outfit i sin blogg har varit populärt länge, och egentligen behöver det inte vara en renodlad skönhetsblogg för att läsarna ska finna det intressant att se vad bloggaren har på sig för dagen. Det här är ett utmärkt sätt att dessutom tipsa dina läsare om snygga kläder, för du bör ju även skriva var du har köpt plaggen du bär.

Tipsa!

Tipsa dina läsare om allt möjligt som har med skönhet att göra. Vilken är den bästa hårfärgen för hemmabruk, enligt dig? Den bästa frisören där du bor? Vilken foundation passar bäst för torr respektive fet hy? Vilken mascara ger de längsta fransarna? Vilka lösögonfransar sitter bäst? Vilka klädbutiker har rea just nu? Var köpte du de billiga kängorna? Hur contourar man ansiktet på bästa sätt? Vilken är din favoritinpackning till håret? Bästa silverschampot du testat? Det tar helt enkelt aldrig slut, du kan tipsa om hur mycket som helst på din skönhetsblogg.

Visa din sminksamling

Detta görs kanske allra bäst med en video, och det är också ett roligt sätt att kanske locka nya läsare till din blogg. Visa hur din sminklåda ser ut och vad den innehåller, tala om vilka dina favoriter är, vilka märken du föredrar och var du har köpt ditt smink.

Pussla ihop outfits

Även om du bjuder på dagens outfit kan det vara roligt för läsarna att få fler tips på hur de kan matcha sina kläder, vilka stilar som finns och hur man kan blanda dem. Det här betyder inte att du behöver bära kläderna, det kan räcka med att bara placera ut dem på golvet på ett snyggt sätt för att läsarna ska få en bild av hur de kan se ut på en person.

Före- och efterbilder

Före- och efterbilder är alltid populärt och för en skönhetsblogg finns det många sådana bilder att använda sig av. Till exempel osminkad och sminkad, före och efter frisörbesöket, före och efter det snygga nagellacket eller varför inte före och efter en ny hårinpackning eller ett nytt silverschampo?