Tips, steg-för-steg guider och manualer är något läsare och internetanvändare ständigt söker information om. Är du en händig hemmafixare är det med andra ord helt rätt drag att starta en blogg.

I den här artikeln tar vi upp saker som är värda att tänka på när du bloggar om hemmabygge och projekt som kräver en händig man eller kvinna.

Händiga tips

Att använda internet som informationskälla för att lära sig saker och ting är ett vedertaget bruk bland användare. Det är ett enkelt sätt att snabbt hitta information om hur du kan fixa saker hemma. För dig med händiga egenskaper kan det vara en riktigt smart idé att starta en blogg inom ämnet hemmafix. Du kan helt enkelt förmedla tips och råd till andra som vill ta sig an hemmabyggen eller händiga projekt i hemmet.

Idag är det inte särskilt svårt att bygga, reparera eller fixa hemma. Du kan köpa allt från material och verktyg till färdiga friggebodar och lekstugor på nätet. När du bloggar om hemmabygge kan du med fördel guida dina läsare kring inköp. Tipsa gärna dina läsarna om att köpa byggvaror på nätet hos byggmax eller andra liknande aktörer. Det är praktiskt och dessutom oftast lite billigare än ute i de fysiska butikerna. Inlägg med tips som gynnar både plånbok och tidsplanering brukar alltid ha en hög klickfrekvens.

Upplägg av inlägg

När syftet med din blogg är att tipsa och hjälpa andra att bli mer händiga på hemmaplan är det viktigt att vara tydlig. Du bör alltså inte komplicera saker i onödan utan fokusera på att förmedla ett enkelt budskap som är anpassat för både erfarna och mer ovana hemmafixare. Om tanken är att ge dina bloggbesökare en steg-för-steg guide i hur ett altanbygge går till bör du börja i rätt ände. Det kan vara på sin plats att starta inlägget med en generell text om saker att tänka på. Därefter bör du konkret komma in på vad som behövs för projektet.

Frågor gällande bygglov och byggregler är en typ av information som användare ofta söker efter på nätet. Du kan därför med fördel förklara diverse projekt utifrån vilka regler och lagar som gäller. Länka gärna till Boverkets hemsida i dina inlägg så kan bloggbesökarna på egen hand lusläsa kring regler.

Skapa trafik till bloggen

En aktiv och regelbunden aktivitet på bloggen är viktigt för att få sökmotorerna att hänvisa till dina inlägg. Det handlar dock inte bara om att publicera inlägg utan att måna om innehållet. Det du skriver A och O när det gäller att skapa trafik till bloggen. Fokusera på att ta fram ett välskrivet innehåll både när det gäller berättandet och grammatiken. Slarvfel gör sig aldrig bra på en blogg och ju mer välarbetade dina inlägg är desto större chans är det att fler får upp ögonen för bloggen!

Kom även ihåg att vara aktiv i andra sociala medier så som Instagram och Facebook. Du kan från dessa kanaler hänvisa till din blogg eller vice versa. Kommentera gärna artiklar eller andra texter som relaterar till innehållet på din blogg!