Det finns gott om intressanta bloggar att läsa där ute, och i artikeln som du just nu har klickat dig in på kikar vi lite närmare på några av dem. Först ut är en blogg som handlar om något som många tycker är väldigt intressant.

Det handlar om bloggen Johanna Henrika, som är en blogg om livsstil och mode. Den drivs av Johanna, en 23-årig finsk tös. Hon är en student som läser journalistik och kommunikation i Finlands huvudstad Helsingfors. Några saker som får hennes tillvaro att bli lite roligare är god mat och att mysa, gärna i rikliga mängder. Dessutom tycker hon att fina små saker och prylar ger lite extra guldkant.

Johanna Henrikas blogg riktar sig både till svensk och finländsk publik. Syftet är dels att skriva för sin egen del, dels att dela med sig av inspiration, idéer, tips och recept. Framtiden för Johannas blogg är spännande. Det finns planer på att den ska få en ny inriktning om några år och handla mer om både bröllop och fest.

En annan intressant blogg som man också kan kika lite närmare på är bloggen Den Arga Sossen. Som namnet avslöjar är det en synnerligen politisk blogg som skiljer sig mycket från den mysiga bloggen som den finlandssvenska tjejen Johanna driver. Den arga sossen drivs istället av en något äldre svensk man som heter Torbjörn Jerlerup. Bloggen är kanske främst intressant för den som själv skulle beskriva sig som socialdemokratisk, eller åtminstone till vänster. Torbjörn är född 1970 och alltså i 40-årsåldern. Han har nyligen ändrat namnet på bloggen. Det tidigare namnet var “Sverige är inte världens navel” men han bytte namn till något lite mer argsint. Torbjörn förklarar namnbytet med att han tycker att man ska stå för sina åsikter. Om man inte gör det är man endast en liten lort, menar Torbjörn.

Torbjörns politiska bakgrund är också relevant i sammanhanget. Den är ganska blandad och brokig. Under många år var han med i den konservativa och närmast sektliknande rörelsen EAP. EAP var visserligen konservativ, men även positiv till invandring, något som inte är alltför vanligt

bland konservativa strömningar.

Ursprung och etnicitet är onekligen saker som är viktiga, både i samhället i stort och i politikens värld. Människor föds med olika möjligheter och talanger. Vissa är till exempel väldigt duktiga på att skriva, medan andra är bättre på att räkna. Människor föds även med en rad olika egenheter. En sådan kan vara födelsemärken. Oftast är de helt ofarliga men det kan ändå vara värt att kolla upp födelsemärken om man känner sig orolig, om inte annat för att sova bättre om nätterna. För den som är orolig rekommenderas även officiell information från landstingets sidor, vilket just när det gäller medicin nog är att föredra framför en blogg.