Drömmen om att starta en egen blogg är något som blir allt vanligare. Ofta startas bloggar för att någon vill dela med sig av något som de tror att andra kan ha nytta av eller helt enkelt sprida glädje kring ett ämne de själva älskar. För de flesta handlar det om återkopplingen och att folk reagerar på det som tas upp i själva bloggen. Vad är viktigt att tänka på om man vill börja blogga?

Skriv om något som engagerar dig

Liksom i all form av författande oavsett om det handlar om en blogg, en bok, en hemsida eller

ett inlägg på instagram är det viktigt att skriva om sådant som både engagerar och berör. De flesta tycker nämligen om att läsa texter med inlevelse och passion. Dessutom är det betydligt enklare att behålla fokus kring ett ämne som man själv verkligen är intresserad av. Oavsett om det handlar om att resa, bo på Kontorshotell Stockholm eller om hälsa och skönhet är det viktigt att vara genuin och autentisk. Om man skriver om något man själv tror på blir man mer övertygande och får också andra att känna sig delaktiga.

Var dig själv

Bloggar som får många följare och läsare är i större utsträckning både mer personliga och mer inbjudande. Det är viktigt att våga ge uttryck för sina egna åsikter och att vilja bjuda in andra till att kommentera och diskutera. På detta sätt skapas ett forum på bloggen som till slut får den att leva sitt eget liv. Människor tycker dessutom om att känna sig delaktiga i det som sker på bloggen. Det är också en god idé att från början vara inställd på att det tar tid att bygga upp en läsekrets och att inte bli besviken när det inte sker över en natt.

Sökordsoptimera mera

Om man verkligen vill att andra ska hitta bloggen man har startat kan det vara en riktigt bra idé att lära sig mer om sökordsmarknadsföring och sätta sig in i vilka sökord som genererar flest träffar samt se till att man använder sig av dem. Det finns gott om information om detta på nätet och ett hett tips är att förbereda sig ordentligt innan man sätter igång.

Bete dig schysst

Tyvärr kan det vara bra att ha i åtanke att bloggar faktiskt har blivit nya forum för skvaller och rykten och att skaffa sig uppmärksamhet av rätt anledning är viktigt inte minst om man på sikt vill bli en inflytelserik bloggare. Att bete sig schysst mot såväl andra bloggare som med den information man delar med sig av är ett bra tips. Det finns gott om både goda förebilder och dåliga exempel att lära sig av online. Det kan också vara en god idé att lära sig mer om att blogga genom att hämta inspiration från sina favoritbloggare.