Att dela med sig av sitt liv genom att blogga är något som idag blivit mycket populärt. Du hittar numer en rad olika specialbloggar för olika intresseområden. Ett område som blivit väldigt populärt är så kallade föräldrabloggar. De bygger ofta på att man som förälder delar med sig av vardagen med sina barn. Det är många som försöker sig på att skapa en populär föräldrablogg, men bara ett fåtal lyckas. Om du som nybliven bloggare kan se vilka framgångsfaktorer de större bloggarna använder sig av är sannolikheten större att just din blogg blir populär. I detta inlägg ska vi dela med oss av några hemligheter om hur du bäst bloggar för att locka din målgrupp, nämligen andra föräldrar. Det finns egentligen inte något magiskt trick. Snarare kan man säga att det är en kompott av många olika faktorer som gör en bloggare framgångsrik. Det finns dock några viktiga grundregler som du inte får missa.

Personligt tilltal och vackra bilder

De senast åren har kvaliteten på bloggarna höjts enormt. Många ser faktiskt ut som små glossiga magasin som du hittar på tidningshyllan i affären. Det är dock viktigt att du inte tror att du måste vara proffsfotograf för att starta en blogg, däremot måste du lägga tid på dina bilder och ha en tanke bakom dem. Tänk också på att skriva med ett bra språk. Dålig grammatik har en tendens att jaga iväg läsare. Om det är just föräldrabloggare du vill bli så är det också viktigt med egen erfarenhet. Visst finns det de som lyckas ändå, men oftast är det bäst att gräva där man står. Ditt tilltal blir på så sätt mer personligt och trovärdigt för dina läsare. Ett hett tips är också att våga dela med dig av vardagens baksidor. Livet med små barn är inte alltid en dans på rosor, något som många läsare känner igen sig i. Att dela med sig av det som är krångligt i vardagen på ett personligt vis utan att bli alltför privat är ofta ett bra sätt att locka läsare.

Ge dina läsare mervärde

När du har kommit upp i läsarantal kommer du snart att märka att olika företag hör av sig och vill synas hos dig. Här gäller det dock att ha is i magen och tänka på att bara samarbeta med företag som du har förtroende för och som passar din blogg. När du skriver en föräldrablogg är ett reklamsamarbete med ett företag som gör tillbehör till motorcyklar troligen en dålig idé medan ett företag som till exempel https://www.bigbaby.se som marknads saker för barn är ett bättre alternativ. Tänk på att dina reklamsamarbeten ska ge dina läsare ett mervärde och inte bara vara till för att du ska tjäna pengar. Som bloggare är din trovärdighet något av det viktigaste du har och därför bör du välja partners med omsorg. Om vi ska sammanfatta så är några av huvudingredienserna för att bli en bra föräldrabloggare ett bra skrivspråk, personligt tilltal, snygga och genomtänkta bilder samt hög trovärdighet. Lyckas du pricka dessa är du en god bit på väg mot framgång.