Alla drömmer sig bort till fjärran länder då och då, men det är inte alla som har råd eller möjlighet att resa till drömdestinationen. Då söker man sig gärna till resebloggar och tar del av någon annans äventyr i stället.

Fota dina resor

Glöm aldrig kameran när du är ute och reser! Det spelar ingen roll om du bara rör dig inom Sveriges gränser eller om du flyger kors och tvärs över halva jordklotet. Läsarna kommer att vilja se platserna du besökt, vackra stränder och solnedgångar, lyxiga eller primitiva boenden, god och spännande mat samt exotiska djur.

Ingen resa är för liten

Även om du kanske bara reser längre ett par gånger per år så kan du fylla din blogg med intressant information, bara genom att röra dig inom Sverige. Det finns oräkneliga smultronställen även i vårt avlånga land, som många kanske har missat eller aldrig hade vetat om, om det inte vore för din blogg.

Skapa bilder med text

Låtsas att du är författare på riktigt. Skriv så att läsarna känner att de är med på resan. Berätta om känslan när du vaknade på morgonen och solen sken in genom hotellfönstret. Berätta om sanden mellan tårna och hur den svalkande drinken smakade. Beskriv soluppgången och känslorna du fylldes av när du såg den.