För dig som bloggat ett tag och kanske börjat nå framgångar med din blogg, är det naturligt att börja tänka på nästa steg. Hur tar du din blogg från att vara ett hobbyprojekt till en seriös affärsverksamhet?

”Att blogga” är inte längre bara ett sätt att föra dagbok på internet. Influencers har med alla möjliga olika sociala kanaler blivit en kraft att räkna med i marknadsföringsbranschen. Bloggar och övriga sociala medier används nu som en självklar del i företags PR-arbeten, och här finns pengar att tjäna. Många företag väljer helt bort traditionella reklamplatser till förmån för samarbeten med bloggare och nätprofiler.

Det finns alltså all anledning att ta ditt bloggande seriöst. Lite beroende på vilken fas i tillväxtresan du och din blogg befinner er i, kan det redan nu vara idé att exempelvis se till att du har en ordentlig arbetsplats för bloggen. Självklart kan du fortsätta att sköta din blogg från köksbordet, men när du börjar få snurr på klicks och views kommer du snart märka att både den kreativa och den administrativa delen av arbetet mår bättre av att skötas från ett riktigt kontor. Väljer du alternativ som https://workaround.io/ har du dessutom möjlighet att expandera din kontorsyta i takt med att bloggen växer. Det är fullt möjligt att du kommer behöva anställa personal av olika slag. Bakom de största svenska bloggarna står ofta ett helt team av människor.

Co-working kontor efter Corona

En synbar trend i spåren av Corona-pandemin är att allt fler människor söker flexibla arbetsplatser, där geografin inte är ett hinder för vilket företag du kan jobba för. Som bloggare känner du säkert igen behovet av att arbeta även på resande fot. Bara för att du är ute och jagar content till bloggen innebär inte att du helt kan släppa den administrativa delen av arbetet. Och för att bli riktigt framgångsrik som bloggare idag är det av största vikt att du kan knyta an till läsare i hela landet. Att möjliggöra för lokala medarbetare i andra städer är ett bra sätt att se till att du håller dig relevant för en stor läsekrets.

Miljonbelopp från bloggen

Som motivation till att våga ta nästa steg med din blogg och utveckla den till en lukrativ affärsverksamhet, kan du hålla i minnet att ett flertal av de framgångsrika svenska bloggarna omsätter mångmiljonbelopp. Med lite hårt arbete kan du säkert också komma dit, men även om du landar på en något mer blygsam nivå finns all möjlighet att din blogg kan utgöra en avgörande skillnad i din ekonomi. Både när du har den som sidoinkomst och som din huvudsakliga försörjning.